Lääkärin järkyttävä diagnoosi: ”Krooninen homoseksuaalinen käyttäytyminen”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Avoimesti homoseksuaalina elävä kalifornialaismies koki elämänsä yllätyksen käydessään äskettäin lääkärillään terveystarkastuksessa. Mieheltä ei paljastunut yllättäviä sairauksia, mutta sellainen hänen papereihinsa kuitenkin kirjattiin.

Matthew Mooren lääkäri nimittäin kirjasi miehen kärsivän ”kroonisesta homoseksuaalista käyttäytymisestä”. Tämä laitettiin miehen tietoihin virallisena diagnoosina. Moore on luonnollisesti täysin järkyttynyt kohtaamastaan profiloinnista, NBC Los Angeles uutisoi.

Amerikkalaismiehen lääkäri on selitellyt diagnoosiaan sanomalla, että vanha diagnoosipykälä, johon hän arvionsa perusti, on yhä ”keskustelun kohteena”. Naislääkärin mukaan homoutta pidetään yhä sairautena. Naisen viittaamaa pykälää ei olla käytetty sitten vuoden 1973, eikä homoseksuaalisuutta enää diagnosoida sairautena.

Moore kirjoitti kokemuksestaan häntä hoitaneen lääkärin työnantajalle, Torrance Memorial -sairaalan työntekijöistä vastaavalle johtokunnalle. Sairaalan edustaja vastasi miehelle kirjoittaen, että he eivät hyväksy vanhentuneen diagnoositavan käyttämistä. He tulevat tekemään kaikkensa, ettei sama toistu enää jatkossa.