Vakava ongelma: Alle 30-vuotiaat kärsivät jo vakavasta stressistä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Keski-iän kriisi on yleisesti tunnettu termi ihmisille jotka huomaavat keski-ikään päästyään kaipaavansa muutoksia elämäänsä. Nyt tuore kysely kertoo, että yhä nuoremmat ihmiset ovat hyvin stressaantuneita. Jo alle 30-vuotiaat ihmiset kokevat kärsivänsä kiireisestä elämästään.

Entertainment One -mediayhtiön suorittaman kyselyn mukaan suurimmat stressin aiheuttajat ovat rahahuolet, ongelmat töissä ja unen puute. Asiantuntijoiden mukaan nykypäivän nuoret aikuiset kohtaavat elämässään suurempia paineita kuin mitkään muut aiemmat sukupolvet, Daily Mail -lehti uutisoi.

Moni turvautuu stressaavan elämänsä hallitsemiseksi alkoholiin, tupakkaan tai huumeisiin. 2.000 ihmistä kattaneen kyselyn mukaan moni kääntyy ammattiauttajan puoleen kärsimänsä ”neljännesvuosisadan kriisin” johdosta. Tutkimustulosten mukaan stressitasot alenevat ihmisten täytettyä 30 vuotta.

– Stressiä pystyy vähentämään huomattavasti sijoittamalla päivittäiseen rutiiniinsa rentoutumista säännöllisen liikunnan, ulkona olemisen tai joogan ja meditaation kaltaisten aktiviteettien muodossa, stressiasiantuntija Neil Shah kertoo Daily Mailille.