Yhden yön seksisuhteet yhä hyväksyttävämpiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuosien varrella ihmisten suhtautuminen pettämiseen ja yhden illan petikumppaneihin on muuttunut huomattavasti. Aiheesta kertoo tuore brittitutkimus, jossa selvitettiin ihmisten käsityksiä seksin harrastamisesta parisuhteessa ja sen ulkopuolella.

Tutkimuksen mukaan 37 prosenttia vastaajista vastustaa yhden illan juttuja. Luku on kuitenkin huomattavan alhainen verrattuna tilanteeseen kymmenen vuotta sitten, jolloin 60 prosenttia vastasi satunnaisen seksin harrastamisen olevan paheksuttavaa, Daily Mail kertoo. Tutkimuksen suoritti Laura Watt, joka tutkii sosiologiaa Manchesterin yliopistossa.

Wattin löydösten mukaan vain yksi kymmenestä britistä voisi tukea pettänyttä puolisoa. Kahdeksan kymmenestä taas kertoi, että useamman kuin yhden kumppanin kanssa eläminen on väärin. Yhdeksän kymmenestä on vakaasti sitä mieltä, että kumppanin pettäminen on täysin perusteetonta missä tahansa tilanteessa.

– Voi olla, että ihmisillä on ongelmia moniavioisuuden kanssa sen takia, että siihen nähdään liittyvän valehtelemista. Mielestäni siinä on todellinen mustasukkaisuusongelma, tutkija Laura Watt selittää.