Ajat muuttuivat: Naisen pitää nyt maksaa osuutensa treffeillä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ennen vanhaan miesten oli tapana maksaa naisten kulut treffeillä. Aikoinaan tämä johtui siitä, että miehet saattoivat olla pariskunnasta ainoita, jotka kävivät töissä. Nykyaikana toimintatavat ovat muuttuneet, ja yhä useampi mies haluaa naisen maksavan osuutensa treffeillä.

Chapman Universityssä New Yorkissa tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että jopa 64 prosenttia miehistä haluaisi jakaa deittailusta syntyvät kustannukset naisen kanssa. Silti miehistä kolme neljännesosaa tunnustaa kokevansa syyllisyyttä ottaessaan vastaan deittinsä rahoja. Daily Mail kertoo, että tutkimuksen mukaan 20 ikävuoden paikkeilla olevat pariskunnat jakavat laskun muita herkemmin.

Jopa puolet naisista kuitenkin tarjoutuu tutkimustulosten mukaan maksamaan treffien laskun. 44 prosenttia naisista myönsi, ettei mielellään olisi treffien maksava osapuoli. Rohkeat 39 prosenttia neitokaisista jopa kertoi, että he toivovat miehen silti ymmärtävän maksaa lasku, vaikka he ovatkin tarjoutuneet maksamaan sen.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan 40 prosenttia pariskunnista jakavat laskut edes osittain ensimmäisen seurustelukuukauden aikana. Puolen vuoden jälkeen laskut jaetaan jopa 70 prosentissa tapauksista. Tutkijoiden mukaan vanhat sukupuoliroolit laskun maksamisesta ovat vähitellen muuttumassa pysyvästi.