Näitä nimiä ei voi antaa lapselle maailmalla – listalla mm. Lucifer, Anal, Messiah

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Teksasilainen tuomari nousi äskettäin otsikoihin, kun hän määräsi Messiah-nimisen poikalapsen nimen vaihdettavaksi. Messiasta suomeksi tarkoittava nimi tuli vaihtaa Martiniin. Nyt Telegraph-lehti on koonnut listan muista erikoisista nimistä, joita on yritetty antaa lapsille.

Eräs Saksassa asuva turkkilaispariskunta yritti esimerkiksi nimetä lapsensa Osama Bin Ladeniksi. Kuuluisan terrorijohtajan nimi ei sopinut maan nimisäännöksiin, joiden mukaan lapsen sukupuoli tulee käydä ilmi nimestä. Nimi ei saa myöskään aiheuttaa lapselle häpeää, ja esimerkiksi Hitler-nimi on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Uuden-Seelannin valtio taas kielsi antamasta lapselle nimeksi 4Real. Maassa ollaan lähivuosina yritetty nimetä lapsia mitä erikoisemmilla nimillä, jonka seurauksena valtio julkaisi 77 kielletyn nimen listan. Sieltä löytyy myös esimerkiksi Lucifer, Queen Victoria ja Anal.

Ruotsissa taas ollaan yritetty nimetä lasta niinkin erikoisella nimellä kuin Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Kyseessä ei kuitenkaan uskota olevan lastaan erityisesti vihaavat vanhemmat, vaan protesti maan tiukkoja nimisäännöksiä kohtaan. Telegraphin listalle on noussut myös jo aiemmin ympäri maailmaa ihmetystä herättänyt Talula Does The Hula From Hawaii -nimi. Hirmunimen omaava tyttö oli pyytänyt ystäviään kutsumaan itseään vain K-kirjaimella ennen kuin oikeus vaihtoi hänen nimensä.