Koirille oma televisiokanava – jotta lemmikki viihtyisi yksin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotiin jäävät lemmikkieläimet kuluttavat aikaansa parhaimmassa tapauksessa itsekseen touhuillen ja torkkuen. Koirat seurailevat esimerkiksi ikkunasta pihalla tapahtuvia asioita tai temuavat lempiluunsa kanssa. Yleensä ne kuitenkin nukkuvat. Kaikki eläimet eivät kuitenkaan viihdy yksin ja turhautuvat.

Nyt amerikkalainen televisioyhtiö on lanseerannut koirille oman kanavan nimeltään DOGTV. Televisiokanava mainostaa itseään ensimmäisenä koirille tarkoitettuna televisiokanavana, joka sopii myös pienille pennuille. Kanavan ohjelmatarjonta on heidän mukaansa tieteellisesti tutkittu ja kehitetty juuri siten, että hauvat viihtyvät television ääressä.

Kanavalta lähetetään ohjelmaa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Ohjelmat auttavat koiria rentoutumaan ja viihtymään kotona yksin. Televisiokanava kustantaa omistajalle 9,99 dollaria kuukaudessa ja on toistaiseksi saatavana vain Yhdysvalloissa. Vaarana tietysti on, että omistajat yrittävät päästä helpolla ja istuttavat koiransa tulevaisuudessa television eteen ilman, että veisivät lemmikkejään lenkille. Näin on tapahtunut joissain tapauksissa jo lasten kanssa.