Sokea ajoi moottoripyörällä 269 km/h

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ajoittain maailmalla tehdään ennätyksiä, jotka ovat menneet rikki huikeilla tavoilla. Nyt eräs skottimies on saanut nimiinsä vaikuttavan moottoripyöräilyennätyksen. Stuart Gunn on tällä hetkellä maailman nopein sokea moottoripyöräilijä.

Edinburghilaismies sai maailmanennätyksen nimiiinsä ajettuaan moottoripyörällä noin 269 kilometrin tuntivauhtia. Gunnin vierellä ajoi koko ajan hänen isänsä Geoff, joka neuvoi ja ohjasi poikaansa kuulokejärjestelmän avulla. Metro raportoi, että mies toivoo ennätyksensä olevan esimerkki muille vammoista kärsiville.

– Toivon että tämä osoittaa ihmisille, ettei sinun tarvitse muuttaa tai rajoittaa elämääsi vain sen takia että sinä olet sokea tai että sinulla on vamma, Stuart Gunn summaa.

Skottimies on erityisen onnellinen maailmanennätysajostaan oltuaan 11 vuotta sitten rajussa onnettomuudessa. Moottoripyörillä ajamista jo vuosia harrastanut mies mursi selkänsä, kylkiluitaan ja olkapäänsä hurjassa onnettomuudessa. Gunn kuitenkin kuntoutui onnettomuuden jälkeen, ja hän pääsi takaisin pyöränsä selkään.