Lääkärit ymmällään: 8-vuotias tyttö ei kasva eikä vanhene

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen Gabrielle Williams näyttää ulkoapäin lähes vastasyntyneeltä. Tytöllä on vauvan iho ja kasvonpiirteet, ja hän tarvitsee yhtä paljon apua päivittäisessä elämässään kuin vastasyntynytkin. Hän on kuitenkin jo kahdeksanvuotias.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Billingsissä Montanassa asuva tyttö kärsii sairaudesta, joka on niin harvinainen, ettei sillä ole edes nimeä eivätkä lääkärit tiedä mistä on kyse. Sairautensa johdosta Gabrielle ei vanhene eikä kasva. TLC-kanavan 40-Year-Old Child: A New Case -erikoisohjelmassa nähty kahdeksanvuotias lapsi painaa vain viisi kiloa.

Samasta sairaudesta kärsii maailmassa vain muutama muu ihminen. Gabrielle tarvitsee arkielämässään edelleen koko ajan vanhempiensa apua. Tyttö pitää ruokkia ja hänen vaippansa tulee vaihtaa. Samassa ohjelmassa esiteltiin myös muun muassa 29-vuotias floridalaismies, jolla on 10-vuotiaan lapsen keho, ja kaksivuotiaalta näyttävä 31-vuotias brasilialaisnainen.