Listapomo suuttui – Lady Gaga yrittää manipuloida listasijoituksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lady Gagan uusi single Applause osoittautui odotuksiin verrattuna flopiksi jo päivässä, sillä monien maiden varmaksi listaykköseksi veikattu kappale pysyi hädin tuskin Top 10 -listoilla. Tästä syystä Lady Gaga pyysi fanejaan ostamaan useita kappaleita, jotta listasijoitukset paranisivat. Nyt myös maailman arvostetuimman musiikkilistan pomo on jyrähtänyt poptähden toiminnasta.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Billboard-listan johtaja Bill Werde kritisoi kovin sanoin Lady Gagan tekemisiä, sillä poptähti on pyytänyt fanejaan klikkailemaan Applause-kappaleelle lisää musiikkivideon katselukertoja. Nykyisin myös YouTube ja VEVO -musiikkivideot vaikuttavat listasijoituksiin, joten singlen ostamiskehotukset ja videon klikkauskehotukset ovat Werden mielestä huijausta.

– Artistin tweetit ja Facebook-viestit, joissa on suora linkki videoon ja kehotus painaa play eivät ole listan hengen mukaisia. Se on hieman sama asia kuin kantelu poliisille jonkun toisen ylinopeudesta. Vihaan sitä, että joku yrittää pelleillä sijoituksilla, Bill Werde kritisoi.

Applause-videolla Lady Gaga noudattaa tuttua shokeeraavaa linjaansa. Poppari nähdään muun muassa rintaliivisillään patjan päällä kiehnäämässä. Hän esiintyy kappaleen videolla minikokoisissa bikiniasuissa, jotka peittävät vain laulajattaren strategiset paikat. Neitokaisen videolla nähdään taiteellisia elementtejä ja esimerkiksi viittauksia sirkustaiteeseen.