Tahdotko matkustella ja tienata rahaa? Näissä ammateissa se onnistuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monien haaveena on kiertää maapalloa, mutta suurimmalle osalle ongelmaksi muodostuu siihen tarvittava raha. Kun matkustelun ja työnteon yhdistää, voi samalla kerryttää kokemuksia ja ansaita elantonsa eri paikoissa vierailemalla.

Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä näissä ammateissa tulee hallita jokin erityistaito. Toisin sanoen unelmien toteuttaminen vaatii usein pitkäjännitteistä opiskelemista ja työharjoittelua, mutta sinnikkyys saatetaankin myöhemmin palkita ruhtinaallisesti. Esimerkiksi luontokuvaajat pääsevät yleensä sellaisiin paikkoihin, mistä monet muut vain haaveilevat.

Kameramiehet saattavat viettää työkeikkojaan pingviinien seassa jäätiköllä tai gepardien kanssa savanneilla. Luontokuvaajien Graalin maljana pidetään National Geographic -julkaisuun pääsemistä, ja silloin jo tienestejä voidaan pitää erinomaisina. Myös kirjailijoiden assistentit pääsevät usein kiertelemään maailmaa kirjan julkistamisen yhteydessä. Myös urheilujoukkueiden valmentajat pääsevät joukkueensa mukana vieraisiin kaupunkeihin ja maihin ottelemaan.

Myös erilaisten risteilyalusten työntekijät ovat ihmisiä, jotka matkustavat työkseen. Risteilyn ei tarvitse välttämättä seilata näin suomalaisittain ajateltuna pelkkää Helsingin ja Tallinnan väliä, vaan esimerkiksi Välimerellä ja Karibialla on useita luksusaluksia.

Myös au pairit pääsevät tutustumaan helposti vieraaseen kulttuuriin ja maahan. Unelmapestinä voidaan pitää julkisuudessa oleva perhettä, kenen lapsia hoitaessa pääsisi myös matkustelemaan ympäri maailmaa. Lisäksi keikkaelämää aktiivisesti viettävät muusikot tarvitsevat taustajoukkoihinsa erilaisia ammattilaisia aina pr-henkilöistä kiertueassistentteihin, joten siinä avautuu joillekin sisukkialle työntekijöille oiva mahdollisuus nähdä samalla maailmaa.

Huffington Post listaa maailmaa näkevien ammattien listalle myös hääsuunnittelijat, jotka järjestävät häitä kansainvälisesti tai esimerkiksi erilaisissa eksoottisissa kohteissa. Lisäksi he pääsevät usein juhlintaan mukaan, joten hääsuunnittelijan ammatissa yhdistyy parhaimmassa tapauksessa niin kova työ, matkustelu kuin juhlintakin.