Jokainen on vähän homo levytetään venäjäksi – suomalaispoppari suivaantui olympiakomitealle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo tunnetaan nykyisin parhaiten soolokappaleestaan Jokainen on vähän homo. Suomen olympiakomitean päätös kieltää suomalaisilta urheilijoilta sateenkaaren väriset kynsimaalaukset aktivoi Takalon taas toimimaan suvaitsevaisuuden puolesta.

– Hermostuin kun kuulin Suomen olympiakomitean keskiaikaisesta päätöksestä. Halusin toimia heti. Onneksi teini-ikäisen tyttäreni meikkipussista löytyi useamman väristä kynsilakkaa, joilla saatoin tehdä oman kannanottoni ja maalata peukaloni sateenkaaren väreillä kannustaakseni ihmisiä ympäri maailmaa elämään ja olemaan vailla pelkoa oman identiteettinsä vuoksi, kertoo Takalo.

– Päätös sotii olympiahenkeä vastaan karulla ja ummehtuneella tavalla. Nöyristelläänkö Suomessa Venäjän johtoa pelon vai idänkaupan suhteiden vuoksi? Oma kielitaitoni ei tähän riitä, mutta aion käännättää ”Jokainen on vähän homon” venäjäksi jollakin osaavammalla tekijällä. Tavoitteena on tehdä biisistä ihmisoikeuksien ”Internationale” ja saada aikaan asenteiden vallankumous Sotshissa.

Perjantaina 23. elokuuta Jukka Takalo on yksi Ilmakitaransoiton MM-kisojen juontajista ja lupaa huudattaa yleisöä kynnet saateenkaaren väreissä. MM-finaali lähetetään Oulusta suorana webstream-lähetyksenä ympäri maailman. Takalo on ollut mukana tapahtuman järjestämisessä alusta, eli vuodesta 1996 alkaen. Vuonna 2010 julkaistu Jokainen on vähän homo -musiikkivideo on katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa.