Opiskelijan tervetuliaispuheesta nettihitti – heti miljoonia katsojia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tähän aikaan vuodesta moni opiskelija suuntaa innokkaana uuteen opinahjoon. Sama tilanne on myös amerikkalaisessa Georgia Tech -yliopistossa. Koulun uudet opiskelijat ovat saaneet kuulla hieman erikoisen tervetuliaispuheen, josta on sittemmin tullut todellinen nettihitti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Puheen piti Nicholas S. Selby -niminen insinööriopiskelija. Teknisen yliopiston opiskelija toivottaa puheessaan uudet opiskelijat tervetulleiksi yliopistoon kehuen samalla heidän kouluvalintaansa. Puhe ei kuitenkaan etene tavallisen, ehkä hieman tylsähkön kaavan mukaan.

Nuorukainen valitsi nimittäin puheensa taustamusiikiksi kuuluisan kappaleen 2001: A Space Odyssey -elokuvasta. Selby innostuu puheessaan listaamaan kaikkia niitä asioita, joita kyseisessä yliopistossa opiskelu mahdollistaa. Tunteella vedetty puhe on tähän mennessä kerännyt YouTubessa jo yli 1,8 miljoonaa katselukertaa.

– Jos haluat muuttaa maailmaa, olet Georgia Techissä, sinä voit tehdä sen. Jos haluat rakentaa Iron Man -puvun, olet Georgia Techissä, sinä voit tehdä sen, Nicholas S. Selby innostuu puheessaan.