Pink Floyd -rokkarille rajuja syytöksiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Englantilainen muusikko Roger Waters tunnetaan parhaiten menestysyhtye Pink Floydin basistina ja lauluntekijänä. Lähdettyään yhtyeestä vuonna 1985 muusikko siirtyi soolouralle. Nyt rocktähti on joutunut räjähtävään riitaan tunnetun rabbin kanssa.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Watersin The Wall -kiertueen keikalla nähtiin sian muotoinen ilmapallo, johon oli maalattu juutalaisuuden tunnuksena toimiva daavidintähti. Rabbi Abraham Cooper Simon Wiesenthal Center -ihmisoikeusjärjestöstä ei katsonut miehen temppua hyvällä. Kirkonmies onkin kertonut The Algemeiner -sivustolle, että kyseessä oli antisemitistinen ja erittäin loukkaava teko.

Rogers on aiemmin julkisesti kertonut ajavansa palestiinalaisten oikeuksia ja vastustavansa Israelin valtion toimia. Muusikko on kommentoinut siassa olleen daavidintähden edustaneen Israelia valtiona, eikä juutalaisia uskontona. Mies kertoo Facebook-kirjoituksessa, että hän kokee juutalaisvihaajaksi kutsutuksi tulemisen erittäin loukkaavana.

Menestysmuusikko selittää Facebookissa, että daavidintähden lisäksi siassa oli muun muassa krusifiksi, kommunistinen symboli sirppi ja vasara, McDonald’s ravintolan kultaiset kaaret ja Shell-öljy-yhtiön logo. Rogers kertoo tyhjentävästi, että The Wall -kiertue on monia asioita, kuten sodanvastainen, vapautta edistävä sekä fasisimin ja apartheidin vastainen, muttei missään nimessä antisemitistinen.

– Israelin rasistisen koti- ja ulkomaanpolitiikan rauhallinen proteistoiminen EI OLE ANTISEMITISTISTÄ, Roger Waters summaa napakasti Facebookissa.