Kings of Leon -laulaja avautui rankasta alkoholismistaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloissa uutisoitiin muutama vuosi sitten suositun Kings of Leon -rockyhtyeen peruuttaneen koko kiertueensa ja mahdollisesti hajonneen. Syynä oli yhtyeen keulahahmon Caleb Followillin alkoholiongelma. Sittemmin laulajan bänditoverit passittivat keulahahmonsa vieroitushoitoon.

Nyt Followill on avautunut alkoholiongelmastaan. Laulajan mukaan hänen juomisensa lähti niin pahasti lapasesta, että hän tarvitsi steroidipistoksia kyetäkseen laulamaan. Muusikko on kertonut Q-lehdelle, että juomisen taustalla oli kiireinen elämäntapa.

– Sitten se muodostuu siihen että, no, jos minä menen sinne ja rokkaan tänään niin tarvitsen ennen sitä muutaman drinkin. Ja tulen tarvitsemaan steroidipistoksen vain laulaakseni, Caleb Followill avautuu silloisesta mielentilastaan lehdelle.

Hurjat apukeinot jouduttiin ottamaan käyttöön kesällä 2011, jolloin miehen alkoholiongelma oli pahimmillaan. Menestysmuusikko on sittemmin ollut vuoden ilman alkoholia, ja nyt hän opettelee käyttämään sitä kohtuudella. Vaikka suosikkiyhtye vaikuttikin olevan eron partaalla, ei se Followillin mukaan ollut koskaan eroamassa.

Amerikkalainen Kings of Leon -yhtye perustettiin vuonna 1999 Nashvillessä. Veljesnelikon perustaman yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muuassa Sex on Fire, Use Somebody ja Notion. Kappaleet ovat erityisen suosittuja muun muuassa kykyjenetsintäkilpailuissa. Rock-yhtye on julkaissut viisi studioalbumia, ja yhtyeen seuraava levy, Mechanical Bull, julkaistaan tämän vuoden syyskuussa.