Koira pelasti kissan verenluovutuksella: ”Meillä ei ollut vaihtoehtoa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissoja ja koiria ei yleensä pidetä eläinmaailman parhaiten keskenään toimeentulevina lajeina. Nyt uusiseelantilainen labradorinnoutaja on kuitenkin pelastanut Rory-nimisen kissan varsin erikoisella tavalla – toimimalla tälle verenluovuttajana.

Rory-kissa tarvitsi nopeasti verenluovuttajaa nieltyään rotanmyrkkyä, mutta lääkäri ei voinut tarkistaa eläimen verityyppiä laboratorion ollessa jo kiinni. Eläinlääkäri Kate Heller etsi kiireisesti apua tilanteeseen, ja häntä neuvottiin kokeilemaan harvinaislaatuista verensiirtoa koiralta kissalle.

Roryn omistaja, Kim Edwards, soitti Macy-labradorinnoutajan omistavalle ystävälleen. Macy tuotiin nopeasti eläinlääkärin vastaanotolle, ja tämä luovutti 120 millilitraa vertaan Rorylle. Yllättäen toimenpide oli menestys, ja kissa saatiin pelastettua.

– Meillä ei ollut vaihtoehtoa. Rory-kissa olisi menehtynyt, jos emme olisi tehnyt mitään, Kate Heller kommentoi paikalliselle 3 News -uutissivustolle.

Kissoilla ei ole kehossaan vasta-aineita, jotka hylkäisivät koiran veren. Siksi toimenpide antoi juuri sopivasti lisäaikaa, jotta kissan elimistö pystyi luomaan uusia omia verisoluja. Verensiirto piti suorittaa huolella, sillä liian suuri määrä verta olisi koitunut Rory-kissan kohtaloksi.

– Rory ei ainakaan vielä juokse sanomalehden perässä, pissaa sähkötolpille tai hauku kuin koira. Hän on edelleen sama tavallinen kissa kuin ennenkin, leikkisä ja ystävällinen, Kim Edwards vitsaili.