Mies ryösti pankista yhden dollarin – halusi vankilaan ilmaisen terveydenhoidon toivossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin on usein arvosteltu vankiloiden hulppeaa tasoa, kun joskus kaltereiden takana olevat pääsevät nauttimaan täydestä ylläpidosta. Vankien huoneet saattavat joskus olla jopa isompia kuin kämppäkavereidensa kanssa asunnon jakavien opiskelijoiden nurkkaukset.

Yhdysvalloissa ei ole ilmaista terveydenhuoltojärjestelmää. Nyt Oregonista kotoisin oleva 50-vuotias Tim Alsip päätti käyttää hyväksi valtionsa systeemissä olevaa porsaanreikää. Koditon mies meni viime viikolla pankkiin ja ryösti sieltä yhden ainoan dollarin.

Sen jälkeen hän ilmoitti tekemästään ryöstöstä hätänumeroon ja odotti poliiseja pankin lattialla istuen. Mies passitetaan nyt ryöstön takia vankilaan, jossa häntä odottaa katto pään päällä ja ilmainen terveydenhuolto. Viulut maksetaan tavallisten veronmaksajien pussista.