Miesten sosiaalinen status naisille ulkonäköä tärkeämpi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Singaporen yliopiston psykologian professori ja Arizonan yliopiston psykologian opiskelija tutkivat verkossa tapahtuvaa keskustelua ja deittailua sekä pikatreffien salaisuuksia. Tutkimuksessa oli mukana myös joukko kumppaniaan etsiviä ihmisiä, jotka eivät välttämättä olleet ulkonäöllisesti viehättäviä tai sosiaalisesti korkeassa asemassa.

Tarkoituksena oli tutkia, kuinka eri sukupuolet valitsevat kumppaninsa. Naisten ja miesten välillä havaittiin selkeitä eroja, sillä miehet valitsivat kumppaninsa useammin ulkonäön perusteella kuin naiset. Hameväelle taasen merkityksellisempää oli kaksilahkeisen sosiaalinen asema yhteiskunnassa, sillä miehen ulkonäkö jäi toissijaiseksi.

Deittailijat etsivät itselleen pitkäaikaisia kumppaneita ja pian verkossa käytyjen keskustelujen päätteeksi miehet karsivat sellaiset ehdokkaat pois, jotka eivät vetäneet heitä ulkonäöllään puoleensa. Naiset taas tahtoivat eniten jatkaa keskusteluja sosiaalisesti korkeassa asemassa olevien kanssa. Tulokset julkaistiin Journal of Personality and Social Psychology -julkaisussa.