Seuraava Disneyland rakennetaan Zimbabween?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Disneyn teemapuistot ovat jokaisen lapsen unelmien matkakohteita. The Walt Disney Companyn operoimat huvittelukeskukset ovat jättimäisiä komplekseja, joissa jokaisessa vierailee päivittäin kymmeniätuhansia ihmisiä.

Nyt Zimbabwen hallitus on aloittanut Disney-hankkeen suunnittelemisen. BBC:n mukaan maa kaavailee Disney-teemalla rakennettua huvipuistoa kuuluisiin Victorian putousten maisemiin. Hankkeelle on myönnetty noin 226 miljoonaa euroa valtion kassasta. Puiston tarkoituksena on kasvattaa alueen turismia, koska tällä hetkellä kuuluisan putouksen maisemat kärsivät turistikadosta.

Puiston yhteyteen suunnitellaan hotelleja, ravintoloita ja kokoustiloja. Teemapuisto rakennetaan lähelle lentokenttää ja se toisi alueelle hurjasti uusia työpaikkoja. Disneyn teemapuistoja sijaitsee tällä hetkellä Kalifornian Anaheimissa, Tokiossa, Hong Kongissa ja Pariisissa.