GTA V -pelissä peräti 15 radioasemaa: ”Kalifornian tunnelmaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa syksyllä jatkoa. Syyskuussa ilmestyvän GTA V -pelin ensimmäinen maistiainen julkaistiin jo yli vuosi sitten, mutta ensimmäinen varsinainen pelivideo nähtiin vasta heinäkuussa.

Radiokanavat ja niiden laaja musiikkivalikoima on aina ollut tärkeä osa Grand Theft Auto -pelejä. Nyt GTA V -pelin musiikista vastaava Ivan Pavlovich on paljastanut uuden pelin sisältävän 15 erilaista radiokanavaa ja 240 musiikkikappaletta.

– Peli sijoittuu meidän versioomme nykyajan Los Agenelsista, ja oli tärkeää saada mukaan LA:n ja Kalifornian tunnelmaa. Lähestyimme radioasemia musiikillisena äänimaisemana, jonka koet Los Angelesiin lentäessäsi, Pavlovich kuvailee Rolling Stone -lehdelle.

Radiokanavien joukossa on tällä kertaa esimerkiksi puhtaasti pop-musiikkiin keskittyvä asema. Kanavien juontajiin kuuluvat muun muassa näyttelijätär Pam Grier ja funk-legenda Bootsy Collins. Itse tehtävien ehtävien aikana pelissä kuullaan puolestaan Tangerine Dream -yhtyeen ja aikaisemminkin Rock Star -yhtiön peleihin säveltäneen Woody Jacksonin musiikkia.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.