Narkomaanien karmaisevat muodonmuutokset kuvina – ei herkimmille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vastikään paljastettiin tutkimus, että narkomaaneja on turha pelotella huumeidenkäytön vaikutuksilla, sillä he itseasiassa tietävät parhaiten käytön vaarat. Nyt verkossa leviää katkaisuhoitoa tarjoavan tahon järkyttävä valistusjuliste, jossa näytetään mitä tuhoja huumeet ovat ihmisille tehneet.

Rehabs.com-valistussivuston alla nähtävässä julisteessa nähdään samoja kasvoja, joita on saatu ”ihastella” jo aiemminkin. Ensimmäisessä pidätyskuvassa ihmiset saattavat näyttää vielä suhteellisen normaaleilta, mutta jo myöhemmin samana vuonna napatuista otoksista huomaa, mitä metamfetamiinin käyttö on saanut aikaan. Ihmisten kasvopiirteet ovat muuttuneet ja järkyttävät iho-ongelmat, hampaattomuus ja rähjäinen ulkonäkö puhuttavat.

Metamfetamiini on tavallista amfetamiinia voimakkaampaa ja aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Huumetta on annettu viime vuosisadan puolella muun muassa sotilaille, sillä se johtaa keskittymiskyvyn parantumiseen, ruokahalun vähentymiseen ja väsymyksen tunteen poistumiseen.

Kuva: Rehabs.com
Kuva: Rehabs.com