Spektin sijoitusvinkit Staran lukijoille!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosittu suomiräppäri Spekti toimi aiemmin Nordeassa sijoitusjohtajana, mutta jätti työnsä keskittyäkseen täysipainoisesti artistiuraan. Vaikka luova työ voittikin lopulta tärkeysjärjestyksessä, ei rap-tähti voi kiistää sijoitusten taloudellista kannattavuutta.

– Kyllähän siitä aika paljon jää pöytään, kun hyvän liksan lisäksi tienaa välillä myös sijoituksilla. Plussan puolella ollaan. Kun olen nähnyt niin paljon sitä, miten ammattisijoittajat sijoittaa, niin sijoitan itse aika paljon pitkällä tähtäimellä. En yritä saada pikavoittoja esimerkiksi ostamalla jotain yksittäistä osaketta, Spekti kertoi Staralle.

– Mielestäni fiksuinta on ymmärtää se, mihin sijoittaa. Sellaiseen juttuun ei kannata sijoittaa, mitä ei tajua. Jos ei ole perehtynyt asioihin syvemmin, kannattaa välttää kauhean eksoottisia sijoituskohteita. Perusvaihtoehdoillakin voi pärjätä. Pitää myös miettiä itsensä kanssa, että mitä varten sijoittaa ja minkälaista tuottoa haluaa.

– Tuotto ja riski menevät aina käsi kädessä. On hyvä pohtia, minkä verran on valmis ottamaan riskiä. Se helpottaa sijoituspäätöksen tekoa, kun olet selvittänyt kuinka pitkäksi aikaa sijoitat ja millä riskillä. On jokaiselle henkilökohtaista, minkä kohteen valitsee. Nuo asiat ovat kuitenkin päätöstä tehdessä olennaisia, sitten kun teidänkin lukijat näitä päätöksiä tekevät.