Näin erotiikkaromaaneja kirjoittavat naiset elävät

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

E.L. James nousi maailmanmaineeseen menestyneillä Fifty Shades of Grey -erotiikkakirjoillaan. Brittiläinen entinen televisiotuottaja nosti kirjoillaan niin sanotun äitipornon suuren yleisön tietouteen. Nyt varsinkin kotiäitien suosimien erotiikkakirjojen kirjoittajat ovat kertoneet elämästään.

Naiset ovat astuneet julkisuuteen valokuvaaja David Woolfallin Kinky Books -projektissa. Siinä esitetyt erotiikkakirjoja kirjoittavat naiset kertovat elävänsä täysin tavallisia elämiä. Monella on tuhmien tarinoiden kirjoittamisen lisäksi tylsinäkin pidettyjä työpaikkoja esimerkiksi kirjastonhoitajina, sairaanhoitajina ja kotiäiteinä.

Daily Mail kertoo projektissa esiintyvistä naisista suurimman osan kirjoittavan erotiikkaa nimimerkin suojin. Moni kokee, että ihmiset eivät osaisi erottaa heidän henkilökohtaista elämäänsä heidän kirjoittamastaan fiktiosta. Esimerkiksi Kay Jaybee -nimellä kirjoittava nainen kertoo, että hän kirjoittaa kirjoissaan asioista joista hän ei ikinä puhuisi ääneen, ja joita hän ei kokeilisi oikeassa elämässä.

Naiskirjailijoiden mukaan erotiikkaan liitetään usein monia ennakkoluuloja. Osa naisista on kertonut vain muutamalle lähipiirissään olevalle henkilölle kirjoittamistaan tarinoista. KD Grace -niminen nainen selittää, että hänen aviomiehensä ei ollenkaan häpeile vaimonsa kirjoja, vaan mies kertoo kavereilleen toimineensa vaimonsa tutkimuskohteena.