Ällistyttävä valokuva lentokoneesta: ”Miten tämä on mahdollista?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taitolentokoneessa joskus käyneet ovat varmasti huomanneet kuinka keskipakoisvoima vetää ihmistä puoleensa niin negatiivisissa kuin positiivisissa G-voimissa. Nyt samoihin fysiikan lakeihin perustuva valokuva ihmetyttää verkossa.

Eräs Reddit-palvelun käyttäjä on nimittäin julkaissut verkossa ällistyttävän valokuvan, jossa lentokone on yläsalaisin. Siinä ei tietenkään ole vielä mitään ihmeellistä, mutta samaan aikaan lentokoneen matkustaja kaataa itselleen pullosta vettä mukiin siten, että vesi valuu väärään suuntaan maasta taivaalle päin.

Monet kuvaa kommentoineet ovat ihmetelleet miten moinen voi olla mahdollista. Todennäköisin selitys on se, että lentokone on samaan aikaan ollut tiukassa silmukassa, jolloin keskipakoisvoima on ollut voimakkaampi kuin maapallon vetovoima.