Näin moni pelastaisi koiransa hengen turistin sijaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Georgia Regents University ja Cape Fear Community College -koulut ovat nousseet otsikoihin tuoreella tutkimuksellaan. Tiedemiehet tutkivat, kuinka moni ihminen pelastaisi ennemmin koiransa hengen kuin ulkomaalaisen turistin.

Tutkijat esittivät vastaajille hypoteettisen tilanteen, jossa sekä heidän lemmikkinsä että ulkomainen turisti ovat jäämässä kaahaavan linja-auton alle. Vastaajat pystyivät pelastamaan vain jommankumman. Noin 40 prosenttia ihmisistä vastasi, että he pelastaisivat ennemmin rakkaan lemmikkikoiransa kuin toisen ihmisen.

Anthrozoos-lehdessä julkaistujen tulosten mukaan naiset olisivat herkempiä valitsemaan koiransa hengen ulkomaalaisen turistin sijaan. Naisista 45 prosenttia valitsi annetuista vaihtoehdoista oman koiransa. 25 prosenttia koiran pelastaneista kertoi, että ”turistin pitäisi olla tarpeeksi fiksu mennäkseen pois edestä”.