GTA V -pelin ääninäyttelijöinä oikeita rikollisia! ”Päässyt juuri vankilasta”

Digi · Tim Isokivi

Maailman suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa jatkoa 17. syyskuuta GTA V -pelin muodossa. Taannoin paljastettiin, että Los Santos -nimiseen kuvitteelliseen Los Angelesiin sijoittuva uusi peli sisältää 15 erilaista radiokanavaa ja yhteensä 270 musiikkikappaletta.

Nyt GTA V -pelin tuottaja Lazlow Jones paljastaa, että peliin on haettu autenttista rikos- ja jengimaailman tunnelmaa palkkaamalla hahmojen ääninäyttelijöiksi myös oikeita jengiläisiä. Keskenään kilpailevat rikollisjengit liittyvät tälläkin kertaa pelin juoneen vahvasti.

– Palkkasimme tyypin, joka etsi meille oikeita rikosjengiläisiä. Mukana oli esimerkiksi upeasti tatuoituja elsalvadorilaisia, joista yksi oli päässyt vankilasta vasta edellisenä päivänä, Lazlow kuvailee.

– Otimme näitä tyyppejä jengiläisten ääninäyttelijöiksi. Emme halunneet mitään kalliin näyttelijäkoulun käynyttä hölmöä losangelesilaista näyttelijää, joka yrittää vaikuttaa kovalta jengiläiseltä. Mikään ei ole pahempaa kuin sellainen, tuottaja lisää.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.