Pikkutyttö lähetettiin koulusta kotiin – hiustyyli oli liikaa opettajille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joissain kouluissa on tiukat säädökset sille, miltä oppilaiden kuuluu näyttää koulupukuja myöten. Aina välillä uutisoidaan tapauksista, joissa henkilökunta on toiminut tökerösti ja esimerkiksi syrjinyt koulun oppilasta tyylimokan takia.

Nyt Tulsassa, Oklahomassa, 7-vuotias Tiana Parker koki sydäntä järkyttävän tilanteen, kun hänet lähetettiin yllättäen kesken päivän koulusta kotiin. Syynä olivat afroamerikkalaisen neidon näkyvät rastat. Deborah Brown Community School -opinahjon säännöissä nimittäin lukee, että afrot, rastat, irokeesit ja muut villit hiustyylit ovat siellä kiellettyjä.

– Hän meni kouluun viime vuonna, eikä hänellä ollut mitään ongelmia. Tämä satuttaa tunteitani ytimeen asti. Hän näyttää aina edustavalta. On ylpeyteni, että lapseni näyttävät hyvältä, kertoi Tianan parturina työskentelevä isä Terrance Parker KOKI-sivustolle.

Tiana ei ymmärrettävistä syistä palannut häntä syrjivään kouluun, vaan hän käy tällä hetkellä toista koulua.