Ällistyttävä luonnonoikku – miehellä on maailman pisin kieli

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Moni ihminen kuuluu keskivertojen laajaan massaan ominaisuuksineen – mutta ei brittiläinen Stephen Taylor. Miehen kieli on mitattu kertaalleen maailman pisimmäksi, ja se kasvaa yhä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt Taylor sai ensimmäistä kertaa tittelin vuonna 2009, jolloin hänen kielensä oli mitattaessa 9,3 senttimetriä pitkä. Mies tarkistutti kilpailijoiden takia mittansa uudestaan, ja hänen yllätyksekseen kieli oli kasvanut entisestään.

Nyt se on 9,8 senttimetriä pitkä. Guinnessin ennätystenkirjan tarkastajat ottavat mitat kielen päästä ylähuuleen asti. Coventryssa asuvan Stephenin mukaan kieli jatkaa kasvuaan, koska hän ei voi TV-ohjelmien vierailujen takia lakata työntämästä sitä ulos suustaan, uutisoi Daily Mirror -lehti.