Naisen ekologinen kokeilu: Eli vuoden kirpputorivaatteissa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Nykyään puhutaan paljon vaatteiden kierrättämisestä. Erilaisia second hand -kauppoja on putkahtanut kaupunkeihin lähes joka toisen kadun kulmaan. Ihmiset ovat innoissaan kirpputoreista, ja nyt eräs nainen on vienyt tämän elämäntavan äärimmäisyyksiin.

Kuva: Instagram
Kuva: Instagram

Christina Dean -niminen ReDress-organisaation perustaja päätti nimittäin käyttää 365 päivän ajan pelkkiä käytettyjä ja lahjoitettuja vaatteita. Naisen haaste on voimassa koko tämän vuoden. Dean on laittanut jokaisen asukokonaisuutensa esittelyyn Instagram-profiiliinsa, josta näkyy, kuinka näyttävältä voi näyttää ”kirppiskamoissa”.

Ainoastaan kenkien ja alusvaatteidensa kanssa Christina tekee poikkeuksen – ne ovat hänen omiaan. Neito keräilee vaatteita hongkongilaisesta kierrätyskeskuksesta, jonne ihmiset jättävät vaatteitaan jätesäkeissä. Vaatteen aiempi omistaja on voinut olla kiinalainen mummo tai merkkivaatteissa kulkeva fashionista.

– Huonojen vaatteiden seassa on uskomattomia vaatteita tunnetuilta brändeiltä, korkealaatuisia kankaita, aivan uusia vaatteita, vintagea tai käsin tehtyjä vaatteita, joita olen käyttänyt tämän vuoden mittaan, kertoi nainen Daily Mail -sivustolle.

Dean halusi ottaa teollaan kantaa siihen, että esimerkiksi Hong Kongissa roskalavoille päätyy 217 tonnia tekstiiliä joka päivä.