Kannabisretkiä tarjotaan turisteille Jamaicalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jamaica tunnetaan maana, jossa suositaan leppoisaa rastafari-kulttuuria. Rastafar on itseasiassa alun perin 1930-luvulla syntynyt uskonto. Ganjaksi kutsutun kannabiksen polttaminen kuuluu oleellisesti rastafarien kulttuuriin, ja sitä pidetään heidän uskontonsa pyhänä sakramenttina ja osana jumalanpalvelusta.

Rastafarien päivittäiseen elämään kuuluva marijuana houkuttelee runsaasti turisteja Jamaicalle. Huffington Postin toimittaja David McFadden kävi katsastamassa maassa järjestettyjä ganja-kierroksia, joihin oleellisesti kuuluu myös huumeviljelmillä vieraileminen ja eri kannabisaromien testaaminen.

Ganja-kierrokset on tarkoitettu turisteille, vaikkakin ne ovat periaatteessa laittomia. Kierroksia tarjoavat kannabista viljelevät paikalliset, jotka veloittavat vierailusta noin 50 dollaria, eli 38 euroa. Kierroksille osallistuu bussilasteittain ihmisiä jokaisesta maailman kolkasta.

McFadden paljastaa, että turistit pääsevät testaamaan eri kannabislaatuja, kuten purple kushia, pineapple skunkia, chocolate skunkia ja Bob Marleyn henkilökohtaista suosikkia sinsemillaa. Kierrokseen kuuluu myös Marleyn kotiseuduilla vieraileminen ja mahdollisuus ostaa kannabista myös mukaan.

Kannabiksen kasvattaminen on Jamaicalla laitonta, mutta viime aikoina maassa on keskusteltu, voisiko valtion taloutta kohentaa sen laillistamisella. Huumeturismi on kasvanut Jamaicalla suuresti, ja eniten maassa vierailee amerikkalaisten lisäksi saksalaisia ja venäläisiä reissaajia.