Peniksen muotoisia luoteja luultiin oikeiksi – vartijat hakkasivat vanhuksen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Taiteen nimissä on miltei mikä vain sallittua, kuten esimerkiksi penisaseen luominen. Ruotsalainen taiteilija Bengt Andersson sai luomisen puuskassaan aikaan veistoksen, joka oli aseen ja peniksen välimuoto.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Revolverin luoteina oli nimittäin isoja peniksen muotoisia luoteja. Nyt kyseistä taideteosta on kuitenkin luultu oikeaksi aseeksi, ja seuraukset olivat järkyttävät. Andersson hakattiin malmölaisessa galleriassa raa’asti.

73-vuotias mies esitteli teosta vartijoille, jotka ymmärsivät tilanteen väärin ja tyrmäsivät taiteilijan sairaalakuntoon. Vartijat olivat galleriassa suojelemassa taiteilija Lars Vilksia, joka on herättänyt aiemmin kohua muslimiprofeetta Muhammedia koskevilla töillään, uutisoi The Local -sivusto.