Clint Eastwood ohjaa Spielbergin hylkäämän elokuvan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmankuulu näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwood on uransa aikana tähdittänyt lukuisia menestyselokuvia. Tähti on nykyään keskittynyt näyttelijänuransa sijaan ohjaamiseen. Eastwoodin viimeisin ohjaustyö, J. Edgar, sai ensi-iltansa vuonna 2011.

Nyt Clint Eastwood käy neuvotteluja astuakseen ohjaajaksi projektiin, joka aikaisemmin yhdistettiin Steven Spielbergiin. Kyseessä on American Sniper -niminen draamaelokuva, joka perustuisi Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen sotilaan, Chris Kylen, omaelämäkertaan.

Spielberg vetäytyi projektista, koska hän ei päässyt yhteistuumiin Warner Bros. -tuotantoyhtiön kanssa elokuvan budjetista. American Sniperin kuvausten on määrä alkaa ensi vuonna. Sen pääosassa tullaan näkemään Bradley Cooper, joka on myös yksi elokuvan tuottajista.

Clint Eastwood on näytellyt uransa aikana lähes 80 elokuvassa. Miehen ura alkoi 1950-luvulla b-luokan elokuvien sivurooleissa. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat muun muassa Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden, Likainen Harry ja Million Dollar Baby. Mies on ohjannut muun muassa elokuvat Hereafter, Gran Torino ja Hiljaiset sillat.