Etiopialainen mies väittää olevansa 160-vuotias

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jotkut ihmiset vaikuttavat huomattavasti ikäistään nuoremmilta tai vanhemmilta. Etiopialaisen Dhaqabo Ebban näkevät ihmiset tajuavat heti miehen olevan vanha, mutta tuskin moni arvaisi häntä 160-vuotiaaksi.

Ebba itse väittää olevansa tuon ikäinen. Valitettavasti väitettä ei voida todistaa, koska miehellä ei ole syntymätodistusta, josta asian voisi tarkistaa. Mies esiintyi Oromiya TV -kanavan haastattelussa, jossa hän pystyi kertomaan erittäin osaavasti paikallisesta historiasta.

Ebba muun muassa sai reportterin vaikuttumaan tiedoillaan Italian invaasiosta Etiopian, mikä tapahtui vuonna 1895. Tuolloin miehellä oli kaksi vaimoa, ja hänen poikansa oli tarpeeksi vanha kaitsemaan karjaa. Mikäli Ebban ikä voidaan todistaa todeksi, hän on vanhin koskaan todistetusti elänyt ihminen. Viimeksi ennätystä on kantanut 122-vuotiaana kuollut ranskalainen Jeanne Calment.