Hurja tempaus: Fani yrittää kloonata John Lennonin – DNA hampaasta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin kokoonpanoihin. Yhtyeen kiinnostavin hahmo lienee salamurhaajan luotiin kuollut John Lennon, joka tunnettiin myös radikaaleista ajatuksistaan. Miehellä on yhä runsaasti faneja ympäri maailmaa.

Nyt yksi näistä ihailijoista aikoo mennä askeleen pidemmälle idolinsa palvomisessa. Kanadalainen hammaslääkäri Michael Zuk aikoo nimittäin kloonata John Lennonin. Erikoiseen tempaukseensa lääkäri käyttää muusikon hammasta.

The Sun -lehti kertoo, että Zuk osti yhden Lennonin hampaista huutokaupasta kaksi vuotta sitten. Nyt hammaslääkäri aikoo käyttää siitä saatavaa DNA:ta menestysmuusikon kloonaamiseksi. Zuk on varma, että hän kykenee aloittamaan projektinsa ”hyvin pian”.

– Jos tiedemiehet ajattelevat, että he voivat kloonata mammutteja, niin John Lennon voisi olla seuraava. Olisi tajunnanräjäyttävää pystyä sanomaan, että minulla oli pieni osa yhden rockin suurimman tähden takaisintuomisessa, Michael Zuk kertoo The Sunille.

40-vuotiaana kuollut laulaja on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Mies muistetaan erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen.