Lehden WTC-artikkelissa karmea moka: ”Työmatka tyylikkäämmin…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskiviikkona tuli kuluneeksi 12 vuotta kaikkien aikojen vakavimmasta Yhdysvaltoja kohdanneesta terrori-iskusta. 11. syyskuuta 2001 kaksi Al Qaida -terroristijärjestön edustajien kaappaamaa lentokonetta törmäsi New Yorkin WTC-torneihin, jolloin nämä romahtivat vaatien tuhansia ihmishenkiä.

Tuhoista terrori-iskua muisteltiin runsaasti sen vuosipäivänä erityisesti amerikkalaisissa lehdissä ja verkkosivustoilla. Esquire-lehti teki kotisivuillaan kuitenkin varsin makaaberin mokan muistellessaan 9/11-tapahtumia. Sivustolla julkaistiin Richard Drewn ottama kuuluisa valokuva tornista putoavasta miehestä, mutta valitettavasti kuvateksti oli peräisin väärästä artikkelista.

Kuva: Esquire
Kuva: Esquire

– Tee aamuisesta työmatkastasi tyylikkäämpi – näytä hyvältä mennessäsi töihin, kuvatekstissä luki.

Moka aiheutti lehteen kohdistuvan valitusten tulvan, ja toimitus pyyteli tapausta anteeksi Twitter-tilillään. Twiitissä lukijoita kehoitettiin rauhoittumaan, ja kuvatekstin kerrottiin olevan ”typerä tekninen virhe”. Valitettavasti tämä sai jotkut lukijat raivostumaan lehden toimitukselle vain entistä enemmän.

– Rauhoittukaa? Kertokaa se poliisiveljieni perheille, senkin tunteettomat paskiaiset!, vastasi Twitter-käyttäjä Kieran O’Hagan lehden twiittiin.