Mies katosi Andien vuoristoon 4 kuukaudeksi – näin selvisi hengissä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni saattaa muistaa männävuosien tositapahtumiin perustuvan Elossa-elokuvan, jossa pudonneen matkustajakoneen eloonjääneet joutuivat syömään Andien vuoristossa selvitäkseen kuolleita tovereitaan. Ihan yhtä ällöttävää kohtaloa ei ollut Andeilla kadonneella Raul Fernando Gomezilla, mutta läheltä liippasi.

Uruguaylainen 58-vuotias mies lähti nimittäin matkaamaan Andien vuoristoon, ja eksyi siellä lumimyrskyssä. Miehestä ei neljään kuukauteen kuulunut mitään, kunnes argentiinalaisen San Juanin provinssin viranomaiset löysivät hänet tutkiessaan vuoriston lumitilannetta.

Gomez oli selvinnyt talven yli syömällä rottia ja rusinoita. Hänen elimistönsä kärsi löydettäessä nestehukasta. Matkaaja oli myös laihtunut epätavallisten olojen vuoksi 20 kiloa. Hän toipuu parhaillaan tilanteesta argentiinalaisessa sairaalassa perheensä ympäröimänä, uutisoi Daily Mirror -lehti.