Wentworth Miller: ”Yritin tappaa itseni 15-vuotiaana”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pako-sarjan kautta tähdeksi noussut Wentworth Miller tuli taannoin ulos kaapista homoseksuaalina. Miehen paljastus oli samalla kannanotto Venäjän tuoretta homovastaista lainsäädäntöä vastaan. Näyttelijäkomistus nimittäin ilmoitti kieltäytyvänsä osallistumasta Pietarissa järjestettäville kansainvälisille elokuvafestivaaleille seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Nyt 41-vuotias näyttelijä on valoittanut menneisyyttään, ja erityisesti kaapissa olemisen tuottamaa tuskaa. TMZ-verkkosivuston mukaan Wentworth Miller paljasti Seattlessa järjestetyssä Human Rights Campaign -gaalassa esimerkiksi yrittäneensä itsemurhaa ollessaan 15-vuotias. Todellisen minänsä piilottelu oli nuorelle miehelle liikaa.

– Yritin tappaa itseni ensimmäistä kertaa 15-vuotiaana. Odotin, kunnes perheeni oli poissa viikonlopun ajan ja olin yksin kotona, ja nielin pullollisen pillereitä. En muista, mitä parina seuraavana päivänä tapahtui. Maanantaina olin taas bussissa matkalla kouluun ja esitin, että kaikki on hyvin, Wentworth paljasti.

Tähti myös kertoi, että hänellä olisi ollut useita tilaisuuksia tulla kaapista ulos noustuaan kuuluisuudeksi Pako-sarjan myötä. Hän ei kuitenkaan uskaltanut, sillä hän pelkäsi sen vaikuttavan uraansa. Wentworth kiisti homouteen liittyvät huhut pitkään, väittäen muun muassa saksalaiselle InStyle-lehdelle ettei hän ole ”vain löytänyt sitä oikeaa tyttöä vielä”.

Miller on kokeillut urallaan myös käsikirjoittamista ja teki taannoin tekstin Stoker-elokuvaan. Hän ei tehnyt työtä omalla nimellään vaan Ted Foulke -sananimellä. Mies neuvottelee parhaillaan The Story of Edgar Sawtelle -romaanin käsikirjoituksen tekemisestä. Kyseistä elokuvaa ovat tuottamassa muun muassa Oprah Winfrey ja Tom Hanks.