Näin Costa Concordia -laita aiotaan nostaa

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosien kohutui risteilyaluksen karilleajo on ylivoimaisesti Italian Giglion saaren rannikolla sattunut Costa Concordian uppoaminen. Kapteeni otti valtavan riskin ja ajoi aivan rannan tuntumassa, kun laiva osui pohjaan ja upposi. Kapteeni pakeni laivalta heti.

Sittemmin Costa Concordiasta on muodostunut Giglion saarelle turistinähtävyys, sillä se makaa kyljellään aivan rannan tuntumassa. Nyt tutkijat ovat saaneet tehtyä suunnitelman laivan nostamiseksi, eikä projekti ole helpoimmasta päästä.

Oheisista kuvista selviää, että laivan alapuolelle on määrä rakentaa eräänlainen teline, johon laiva yritetään kaataa painojen avulla. Kun laiva saadaan pystyasentoon ja telineen päälle, sitä on määrä nostaa niin paljon, että se nousee kellumaan. Sitten laiva voidaan hinata esimerkiksi telakalle.