Pedofiili esiintyi Justin Bieberinä – tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin tapauksesta, jossa 45-vuotias Yhdysvaltain Connecticutista kotoisin oleva mies jäi kiinni esiinnyttyään internetissä One Direction -poikabändin jäseninä. Miehen tarkoituksena oli hyväksikäyttää nuoria tyttöjä. Nyt puolestaan Justin Bieberinä internetissä esiintynyt pedofiili on tuomittu vankeuteen.

Iso-Britannian Middlesbroughista kotoisin oleva mies tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen alaikäisten törkeästä hyväksikäytöstä. 35-vuotias mies esiintyi Facebookissa sekä Skype ja MSN-palveluissa poptähti Justin Bieberinä houkutellakseen ympäri maailmaa asuvia lapsia ja nuoria esittämään paljasta pintaa ja seksiakteja web-kameran edessä. Nuorimmat miehen uhreista olivat 9-vuotiaita.

– Tämä tapaus edustaa tunteetonta, lähes sadistista naiivien nuorten tyttöjen hyväksikäyttöä, joka jatkui vuosien ajan, oikeuden tuomari Peter Bowers kuvaili.

Pedofiili jäi kiinni tasmanialaisen tytön ilmoitettua hänestä viranomaisille. Poliisit löysivät miehen tietokoneelta 800 videon ja valokuvan verran kiellettyä materiaalia, jotka hän keräsi vuosien 2010 – 2012 aikana. BBC News -verkkosivuston mukaan myös kiristi uhrejaan lähettämään hänelle lisää materiaalia, uhkailemalla julkaista jo saamansa videot internetissä.