NASA tarjoaa unelmaduunia: Haluatko vain maata 70 päivää?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni aamu-uninen haaveilee pidemmistä yöunista tai ainakin siitä, että voisi rauhassa makoskella sängyssä ennen nousemista. Toiset viettävät jopa kokonaisia päiviä sohvalla tai sängynpohjalla maaten, ja nyt NASA etsii sohvaperunoita tuoreen projektin koeakaniineiksi.

Vapaaehtoisten tulee maata sängyssä 70 päivää ja palkka tästä työstä on 3.767 euroa kuussa. Tiedemiehet tutkivat makaamisen vaikutuksia lihaksille, luille ja verenkierrolle sekä ravitsemus- ja immuunijärjestelmälle. Tutkimus suoritetaan Johnson Space Centressä Houstonissa. Päiväohjelmaan kuuluu 16 tunnin valoisa aika ja kahdeksan tunnin pituinen pimeys, Daily Mail raportoi.

Sängyssä ollessa voi pelata tietokoneella, katsoa televisiota, surffailla netissä ja lukea kirjoja. Lisäksi sängyssä syödään normaalisti ja käydään suihkussa. 70 päivän jakson jälkeen seuraa kahden viikon palautumiskurssi. Valitettavasti hakijoiden täytyy olla Yhdysvaltojen kansalaisia tai pysyvästi maassa asuvia. Hakemuksen voi täyttää tästä.