Tyttö sai epilepsiakohtauksen meressä – nuori sankari pelasti hengen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin uutisotsikoihin päätyy tositarinoita, joissa lapset ovat toimineet hätätilanteissa pelastajina. Joskus he ovat onnistuneet auttamaan jopa vanhempansa pois karmivista tapahtumista.

Äskettäin Cornwallin rannikolla eräs 11-vuotias koulupoika onnistui pelastamaan 10-vuotiaan tajuttoman tytön merestä. Richie Payne juoksi veteen nähdessään snorklaavan koulutytön saavan epilepsiakohtauksen vedessä. Kun neito vaipui tiedottomuuteen, rohkea nuorukainen nosti hänet pois vedestä ja otti sukellusmaskin pois tämän päästä.

– Kun sain sen pois hänen nenältään, hänen suustaan alkoi tulla sylkivaahtoa, kertoi Richie Payne Daily Mirror -lehdelle.

Payne huomasi vähän matkan päässä isoisänsä, jolta huusi apua. Parivaljakko veti yhdessä tytön veneeseen ja kutsui paikalle apua. Tyttö vietiin ilmateitse Royal Cornwall -sairaalaan Trurossa. Hänen kerrotaan olevan jo paremmassa kunnossa.