Tässä on maailman pienin auto – vain 63,5 senttiä korkea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Guinnessin maailmanennätyksiä rikkovat mitä omituisemmat, pienimmät, suurimmat tai muuten vain kummastusta herättävät asiat. Ennätyksiä tahkotaan ihmisten, ilmiöiden ja esineiden avulla. Austin Coulson päätti, että hän rakentaa maailman pienimmän auton, jolla voi myös ajaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Teksasilaisen miehen hyppysissä syntyi maailman pienin liikennekäyttöön soveltuva auto. Pikkuruisen menopelin korkeus on 63,5 senttiä, leveys 65,41 senttiä ja pituus 126,47 senttiä. Miniautolle on hankittu aito ajolupa, ja sillä saa ajaa yleisillä teillä korkeintaan 40 kilometrin tuntivauhtia.

Austin maalasi auton veteraanien kunniaksi toisessa maailmansodassa käytetyn sotakaluston innoittamana. Hänen perheensä ensin epäili miehen projektia – vaimo ja lapset kyllä uskoivat, että mies pystyy rakentamaan auton, mutta arvelivat liikenneluvan jäävän vain haaveeksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä autosta löytyy kaikki standardien mukaiset lisälaitteet tuulilasin pyyhkimiä ja turvavöitä myöten.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.