Ranska kielsi lasten kauneuskilpailut – rangaistukseksi jopa vankeutta

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapsimissien arkeen kuuluu tekorusketuksen hankkiminen, paksussa meikkimaskissa poseeraaminen ja kimaltelevassa prinsessamekossa keikisteleminen. Pienten tyttöjen kauneuskilpailut jakavat yleensä ihmisten mielipiteet kahteen kastiin.

CNN-uutiskanavan mukaan Ranskan senaatti on äänestänyt, että maassa kielletään kaikkien alle 16-vuotiaiden lasten kauneuskilpailut. Mikäli kieltoa rikkoo, voi siitä joutua jopa kahdeksi vuodeksi vankilaan muhkean sakkopinon lisäksi. Päätös odottaa vielä lisähyväksyntää ennen täytäntöönpanoa.

Säädöksellä tahdotaan hillitä lasten liikaseksualisointia. Kiellon puolestapuhuja Chantal Jouanno perustelee lakialoitetta sillä, että vaikka laintekijöiden tehtävänä ei ole moralisoida, täytyy heidän puolustaa lasten oikeuksia. Hänen mukaansa 6 – 12-vuotiaille tytöille on erityisen tuhoisaa kuulla äidiltään, että heidän täytyisi olla kauniita. Tärkeintä olisi se, mitä heillä on päänsä sisällä.

Lapsimisseistä ja heidän äideistään kertova realitysarja Toddlers and Tiaras on herättänyt maailmalla runsaasti kohua. Sarjaa ei ole toistaiseksi nähty Suomen televisiossa, mutta sen nuoret tähdet, kuten oman realityohjelmankin saanut Honey Boo Boo, nousevat aika ajoin otsikoihin myös meillä.