Tältä kuulostaa maailman kovaäänisin urheilukatsomo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urheilukatsomoissa huudetaan ja lauletaan. Sanotaankin, että pelissä mukana elävä fanilauma on kuin kuudes kenttäpelaaja. Suomessa eniten karjutaan jääkiekkoareenoilla, mutta myös jalkapallo on saanut viime vuosina ihmisten äänijänteet töihin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt on rikottu maailman kovaäänisimmän kannatusyleisön ennätys. Guinness World Record palkitsi Seattle Seahawksin fanit kunnialla, kun heidän kannattamansa joukkue pelasi amerikkalaista jalkapalloa San Franciscon 49ersiä vastaan.

Katsomo suorastaan mylvi stadionin ympärillä, eikä huudon seasta erottanut selkeitä sanoja tai viestejä. Ennätykseksi mitattiin 131,9 desibeliä. Kovaääniset katsojat saattavat joskus häiritä vastapuolella pelaavaa joukkuetta siinä määrin, ettei pelaajille jää kotiinviemisiksi muuta kuin hiki ja tappio.