Laki kieltämässä lasten nukkumisen vanhempien kanssa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joissakin perheissä suositaan yhdessä nukkumista samassa sängyssä. Vanhempien saatta olla myöhemmin vaikea opettaa lapsia nukkumaan yksin, kun lapset ovat vuosikausia nukkuneet vanhempiensa kainalossa. Toiset lapset taas kömpivät vanhempien sänkyyn joka yö iästä riippumatta.

Sen lisäksi, että perhepeti saattaa haitata isän ja äidin läheisiä hetkiä, on vaarana, että pikkuiset lapset jäävät nukkuvien vanhempiensa alle. Näin sanovat ainakin Yhdysvaltojen Milwaukeen viranomaiset, jotka ovat panneet alulle lakialoitteen, jonka mukaan perhepedissä nukkuminen olisi jatkossa laitonta.

Syynä on se, että osavaltiossa tapahtui hiljattain jo kymmenes onnettomuus, jossa taapero kuoli nukuttuaan samassa sängyssä äitinsä kanssa. Mikäli lapsi jatkossa kuolee perhepedissä nukkumisen seurauksena, joutuvat vanhemmat vankilaan. The Stir -lehden mukaan viimeisimmän tapauksen äiti oli juonut alkoholia ja polttanut marijuanaa ennen nukkumaanmenoa. Hän oli pannut lapsensa tämän omaan sänkyyn, mutta poika oli mönkinyt äitinsä viereen tottumuksesta kohtalokkain seurauksin.