Mies ei voinut suudella vaimoaan 4 vuoteen – leikkaus auttoi viimein

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Parisuhteessa ja varsinkin pitkässä avioliitossa hellyyden osoittaminen pitää romanttista värinää yllä. Miltä mahtaa tuntua aviovaimosta, jonka mies ei suutele häntä neljään vuoteen? Kolmen lapsen isällä, Mark Steadmanilla, oli asiaan sentään hyvä syy.

Brittimies tunsi litistyneen hermon takia suuria tuskia aina, kun joku koski häntä kasvoihin. Hän kuvasi kolmoishermosärky-nimisen harvinaisen sairauden oireita sellaiseksi kuin salama olisi iskenyt häntä suoraan kasvoihin. Mark sai pahimmillaan päivittäin 250 kipukohtausta.

38-vuotias Kidderminsterissä asuva Steadman söi omien sanojensa mukaan 50 lääkekapselia päivässä ja kulki vahvan lääkityksen takia ympäriinsä kuin zombie. Pahinta oli se, etteivät läheiset voineet koskea häneen, ja oman vaimon suuteleminen oli mahdotonta.

Tilanne muuttui, kun Mark kävi läpi leikkauksen, jossa hänen päähänsä laitettiin teflon-levy. Sen avulla hermoärsytys poistui, kiputilat loppuivat ja mies pääsi jälleen normaalin elämän pariin.

– En voi sanoa, kuinka ihanaa on suudella Louisea ja lapsiani taas. Sairaus tuhosi elämäni. Kipu oli niin hirveä, etten voinut tehdä mitään. Olin kerran päivällisellä vanhempieni luona, ja makasin lattialla tuskissani ennen kuin lusikka edes koski suutani, kertoi Steadman Daily Mirror -lehdelle.