Uutuuskeksintö mullistaa uimanautinnon – vedenpitävä mp3-soitin

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uiminen on monipuolinen harrastus, jossa voi treenata samanaikaisesti useita eri lihaksia ja nauttia virkistävästä vedestä. Uimahalleissa saatetaan soittaa musiikkia tai radiota kaiuttimista, mutta ääni puuroutuu veden alle sukellettaessa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt markkinoille on tullut veden alla toimiva Neptune-niminen mp3-soitin. Soitin kiinnitetään uimalaseihin, ja sen sijaan että siinä toistettaisiin musiikkia suoraan korvanappien kautta kuuloelimiin, asetetaan soitin poskiluun kohdalle. Äänet väreilevät pään luiden kautta uimarin sisäkorvaan. Toisin sanoen ihmisen pää toimii tavallaan kaikukoppana veden alla.

Soittimeen mahtuu noin 1.000 kappaletta tai vastaavasti 60 tuntia esimerkiksi äänikirjoja. Neptunessa on ladattava akku, jonka luvataan kestävän kahdeksan tuntia yhtäjaksoisesti. Kyseinen tuote on muotoilupalkinto Reddot Design Awardin vuoden 2013 voittaja. Finis-yhtiön nettisivujen mukaan soitin maksaa 133,33 euroa.