Nainen pelkää kuollakseen nukkeja: ”Kuvittelen kasvon ilmeiden muuttuvan”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisillä on erilaisia fobioita, ja joillekin meistä esimerkiksi nuket voivat aiheuttaa kauhun tunteita. Eräs tällainen ihminen on Lindsay Broom. Brittinainen pelkää niin paljon nukkeja, että lelujen ostaminen omille lapsille on kamppailun takana.

37-vuotias kahden lapsen äiti on kärsinyt automatonofobiasta eli kaiken ihmistä esittävän pelosta viisivuotiaasta lähtien. Kaikki alkoi The Muppet Show -ohjelmasta, jossa hän näki Kermit-sammakon ja Miss Piggyn kaltaisia nukkehahmoja. Lindsay joutuu omien sanojensa mukaan hermoromahduksen partaalle, jos kuulee kyseisen ohjelman tunnusmusiikin televisiosta.

– Kun näen ne, kuvittelen automaattisesti nukkejen kasvon ilmeiden muuttuvan ja vääntyvän. Minun pitää päästä pois niiden luota. Mieheni Alexin täytyy vain hyräillä The Muppet Show -ohjelman tunnusmusiikkia ja olen hajalla, kertoi Broom Daily Mail -lehdelle.

Autonatonofobiaa pidetään irrationaalisena pelkona, koska kauhun kohteet, kuten nuket, vatsastapuhujan nuket ja vahanuket eivät aiheuta ihmiselle todellista uhkaa. Pahimmassa tapauksessa pelon uhrit voivat kärsiä sydämen tykytyksistä, hengitysvaikeuksista, unettomuudesta, ripulista, tärinästä ja valonarkuudesta.