Avaruusolut seuraava hittituote? Sisältää meteoriittien kiveä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta löytyy mitä erikoisempia oluttyyppejä jokaisen makuun. Yhdysvaltalainen panimo on kuitenkin luonut todella erikoisen oluen, joka ei ole kirjaimellisesti peräisin tästä maailmasta. Delawaren Miltonissa sijaitseva Dogfish Head -panimo valmistaa Celeste-Jewel-Ale -olutta.

Oluen yhtenä valmistusaineena käyetetään avaruudesta tulleista meteoriiteista peräisin olevaa kiviainesta. NASAn avaruuspukuja valmistavalta ILC Dover -yhtiöltä hankitut kivet murskataan pölyksi ja haudutetaan olueen teen lailla.

Valitettavasti aivan jokaiselle oluen ystävälle ei tarjoudu mahdollisuutta maistaa ”avaruusolutta”. Kyseessä on erityisesti Oktoberfestia varten valmistettu erikoislager, jota tarjoillaan vain Dogfish Head -panimon yhteydessä sijaitsevassa pubissa.