Tämän takia lentoemäntiä kannattaa kuunnella

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin, kuinka Yhdysvaltojen ilmailuhallinto suunnittelee elektronisten laitteiden käyttökiellon poistamista lentokoneiden nousemisen ja laskeutumisen ajaksi. Usein lentoemäntien esittämät turvallisuusohjeet kaikuvat matkustamossa kuuroille korville, kun ihmiset eivät keskity.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt sarjakuvahahmot Cyanide & Happiness, eli suomeksi Onnea & Syanidia -sarjakuvan tikku-ukot, näyttävät esimerkkiä siitä, kuinka lentokoneessa voi pahimmillaan käydä, jos lentohenkilökunnan ohjeita ei noudateta. Surkuhupaisa video kertoo siitä, kuinka ihmiset viis välittävät lentoemännän opastuksista. Tosipaikan tullen joudutaan sitten kiipeliin.

Lentoyhtiöt esittävät turvallisuusohjeitaan monenkirjavilla tavoilla yrityksestä riippuen. Joillakin lentoyhtiöillä on käytössään animaatioita ja videoita lentoemäntien esimerkkien tueksi. Virgin-yhtiöiden lentokoneissa on käytössä kaiketi yksi hauskimmista tavoista, sillä yhtiön turvallisuusvideot ovat kuin lyhyitä piirroselokuvia vitseineen ja mieleenpainuvine yksityiskohtineen.