Tärkeät vinkit yksin matkustamiseen – näin tapaat myös muita ihmisiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yksin matkustaminen jakaa ihmiset kahteen eri leiriin. Toiset eivät lähtisi maailmalle yksin mistään hinnasta, kun taas toiset nauttivat olla oman reissunsa herroja. Muutamalla vinkillä ei yksin matkustamisestakaan tule yksinäistä.

Travel With Kate -kanava esittelee YouTubessa vinkkejä yksin matkaaville. Yksin matkustaessa saattaa tutustua paremmin uusiin ihmisiin. Yksin reissaaminen saattaa tuntua aluksi pelottavalta, mutta jo muutaman reissun jälkeen sitä suorastaan kaipaa.

Turvaverkkoa voi kasvattaa jo ennen matkaa kyselemällä, onko itsellään tai ystävillään tuttuja kyseisessä matkakohteessa. Asiaa voi tiedustella esimerkiksi Facebookissa. Seuraava vinkki on se, että reissulla kannattaa ottaa yhteyttä erilaisiin meet up -ryhmiin. Lisätietoa löytyy www.meetup.com-sivustolta, joka kokoaa tapahtumia ja samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä yhteen.

Matkakohteessa voi ilmoittautua myös jollekin kurssille, jossa tapaa uusia ihmisiä samalla, kun opettelee uuden taidon saloja. Kyseessä voi olla niin tanssi-, kokkaus- kuin kielikurssi. Yksin matkustavien ei myöskään kannata unohtaa paikallisia ihmisiä. Usein matkoilla saa eniten irti paikallisten kanssa hengailessa, joten sama pätee myös nähtävyyksien katselemiseen. Lisäksi heidän kauttaan tutustuu helposti myös muihin ihmisiin.